- admin

Nyheder fra PIECE of DENMARK

Aarhusfirmaet PIECE of DENMARK designer unikke interiørprodukter med enestående finish. Glæden ved godt håndværk såvel som fokus på materiale og detalje skinner tydeligt igennem og resulterer i produkter i særklasse.

Bag PIECE of DENMARK står arkitekt Dorte Kjettrup og formgiver Susanne Holmvang. Med deres designs bevæger de sig hele tiden i grænselandet mellem design og det skulpturelle, og mange oplever, at produkternes udtryk gør indtryk.

PIECE of DENMARK vandt i 2016 designprisen på messen Formland, hvor firmaet var blandt de særligt udvalgte til Nordic Buzz.

 

TANKEN BAG

Grundtanken bag PIECE of DENMARKs designs er at skabe produkter, som er karakteriseret af en kompromisløs tilgang til kvalitet, håndværk og æstetik. Vi tror på, at vi som mennesker har brug for at omgive os med produkter, som ikke blot er modefænomener, men som også er langtidsholdbare og kan skabe glæde i generationer.

PIECE of DENMARK arbejder med skandinaviske materialer som porcelæn og glas, og på sigt vil andre materialer også blive en del af vores univers. Vi bruger lang tid på at udvikle vores designs, fordi vi insisterer på, at både håndværket og udtrykket skal være i særklasse. Vi har en grundlæggende tro på, at rigtig mange ting kan lykkes, hvis bare man gør sig umage.

 

DESIGNERNE

PIECE of DENMARK er blevet til i mødet mellem Dorte og Susanne. Samarbejdet er præget af en fælles lyst til at udforske materialer og dykke ned i håndværkets faglige traditioner, men samtidig holde fast i det skulpturelle, æstetiske udtryk.

”Vi havde ikke tidligere arbejdet sammen, men vi fandt hurtigt ud af, at vi taler det samme sprog, når vi formgiver, og så deler vi også den samme kompromisløse tilgang til kvalitet og detaljer. En stor del af glæden ved at formgive er selv at have materialet mellem hænderne og at lave prototyperne selv. Men i takt med at firmaet er vokset, har vi indledt samarbejder om selve produktionen af vores designs. Vi samarbejder med utroligt dygtige fagfolk, som har samme høje kvalitetskrav som os. Dialogen og diskussionen med fagfolkene, som har en helt særlig erfaring, ekspertise og kendskab til de traditionelle håndværkstraditioner, suger vi til os.”

 

PRODUKTERNE

At skabe et smukt produkt, der både er funktionelt og skulpturelt, og med en detaljegrad der giver designet karakter og nerve, tager tid. Det kan sagtens tage et år fra tegning til færdigt produkt, for vores produkter er utroligt kompliceret at producere. Vores håndstøbte porcelæn fremstilles på et pottemagerværksted på Langeland her i Danmark, og vores glas mundblæses på et glasværksted i Skandinavien.

PIECE of DENMARK vil med vores produkter gerne udfordre materialerne og vise nye bud på, hvordan f.eks. en porcelænsoverflade kan blive helt stoflig i teksturen, og hvordan glas kan blæses, så det på en gang er spinkelt og elegant, men også voluminøst og imponerende.

Alle vores produkter er limited edition og produceres i Danmark og Skandinavien. De forhandles hos bl.a. Paustian og Illums Bolighus.

Designerne / Formland formland / piece of denmark /

Gratis nyhedsbrev
Få de seneste designnyheder. Vi sender ud en gang i måneden.
og bare rolig - vi spammer dig ikke ;)